Botox tretman

OPĆENITO

Bore oko očiju uobičajena su pojava. Tretman botoxom smanjuje bore vrlo učinkovito. Pacijenti se nakon tretmana vraćaju svakodnevnici odmah nakon tretmana. Kod većine ljudi učinak je vidljiv nakon 3 do 7 dana.

Tretman botoxom u Poliklinici Ribnjak obavlja se u jednoj posjeti. Poboljšanja su vidljiva čak i 3 do 4 mjeseca, ponekad i duže. Osim tretmana bora, botoxom se može tretirati pojačano znojenje (hiperhidroza). Tretman je odobren od strane FDA i siguran za primjenu.

Terapija botoxom najpopularniji je tretman današnjice. No treba slijediti nekoliko uputstava.

U današnje vrijeme botox i ostali injektibilni tretmani mogu se kupiti online, no njihova kvaliteta i ispravnost može biti vrlo upitna i primjena vrlo rizična. Također, razni kozmetički saloni nude aplikaciju dermalnih filera i botoxa, ali za najsigurniju primjenu najbolje je posjetiti medicinsku ustanovu gdje se tretmani ovakvih vrsta primjenjuju uz nadzor kirurga.

KAKO IZGLEDA TIJEK TRETMANA

Liječnik će Vam aplicirati vrlo male količine pročišćenog botoxa. Za uklanjanje finih bora, liječnik aplicira botox u određene mišiće. To privremeno opušta mišiće, čime se bore smanjuju.

Prilikom tretmana pretjeranog znojenja, liječnik aplicira botox izravno u kožu pazuha. Jedan tretman može smanjiti znojenje čak i na 6 mjeseci.

NAKON TRETMANA

  • Kako bi se spriječilo otjecanje aplicirane supstance, potrebno je držati se nekoliko stvari:
  • Ne dirajte i ne masirajte tretirano područje.
  • Ako stavljate šminku, ne pritišćite i ne trljajte mjesto tretmana
  • Čekajte 2 sata prije bilo kakve veće fizičke aktivnosti. To uključuje dizanje teških predmeta i tjelovježbu.

MOGUĆE NUSPOJAVE

Ako se kod pacijenta i pojave nuspojave, one su obično blage i privremene. Sam ubod igle, više nego botox, može uzrokovati blage nuspojave.

SIGURNOST PRIMJENE

U Poliklinici Ribnjak sigurnost je na prvom mjestu. Botox se koristi više od 20 godina za smanjenje znakova starenja i pretjeranog znojenja i vrlo je siguran.

Imate pitanja? Pošaljite nam pitanje ili se prijavite za konzultacije.

Leave a reply