KIRURŠKI FACELIFT

Kirurško podizanje lica

O zatezanju kože lica

Stručni naziv ove kirurške metode je rhytidectomia. S godinama koža našeg lica postaje opuštenija, jer se u njoj smanjuje količina elastina i kolagena.

To je popraćeno gubitkom tonusa kože, spuštanjem masnih jastučića obraza, stvaranjem dubokih nazolabijalnih bora te promjenom mekih dijelova donje vilice.

Kada razmišljati o liftingu lica? Face liftom se rješava:

Opuštena koža lica i vrata
Formiranje podbratka
Nazolabijalne bore
Promjena izgleda donje vilice
Spušteni očni kapci
Vrećice ispod očiju

TIPOVI FACE LIFTA

Velike individualne razlike razlog su zašto ne postoji jedinstvena dobna granica od koje bi se preporučilo izvođenje ovog zahvata. Okvirno govorimo o razdoblju iznad 45 godine života.

Postoji nekoliko tipova liftinga lica:

Može se raditi o kompletnom liftingu, kada podižemo kožu čeone regije (čeoni lifting), sljepoočne regije lica (temporalni lifting), podižemo obrve, s ili bez korekcije očnih kapaka te podižemo i zatežemo kožu vrata, kako bi ostvarili cjelovito pomlađivanje. Treba reći da se zahvat korekcije bora čela može izvoditi samostalno, baš kao i korekcija očnih kapaka – blefaroplastika!

Ukoliko je potreban manji zahvat, djelomičan lifting lica, govorimo o tzv. mini liftingu.

Obzirom na upotrijebljenu kiruršku tehniku, različit je i volumen tkiva koje se zahvaća. Iskusan operater upoznat je s prednostima i manama svake kirurške tehnike. Nakon detaljnog kliničkog pregleda, određuje se optimalna vrsta zahvata. Potrebno je učiniti laboratorijsku obradu prije zahvata. Operacija se izvodi u lokalnoj ili lokalnoj potenciranoj anesteziji. Za cijelo vrijeme zahvata, pažljivo se prate sve vitalne funkcije organizma. Važno je reći da nema bolova tijekom zahvata, a takva sedacija omogućuje relaksaciju pacijenta  prilikom operacije.

Nakon zahvata, kroz par sati, pod kontrolom ste stručnog osoblja u Poliklinici. Kroz nekoliko dana potrebno je ranu previti, a šavove odstraniti nakon približno 12 do 14 dana.

Dugotrajnost metode

Poštedna kirurška tehnika, sa što manjim oštećenjem tkiva, skraćuje vrijeme zahvata i traumatiziranja mekih tkiva. Stoga je i konačni rezultat dugotrajniji.

Između 5 i 10 godina nakon operacije učinci korekcije su sasvim zadovoljavajući.

Preko 15 godina brinemo za vašu ljepotu

Poliklinika Ribnjak od svojih početaka na prvo mjesto stavlja brigu za svoje klijente. Naši djelatnici, redom vrhunski, svjetski priznati specijalisti u svojim područjima, unaprjeđuju svoja znanja i donose najnovije svjetske spoznaje kako bi vam pružili najviše standarde usluga.

Kontiunirano usavršavanje i proširenje usluga omogućuje širok spektar vrhunskih usluga na jednome mjestu.

Kontaktirajte nas putem email obrasca