LIJEČENJE ĆELAVOSTI

POBJEDNIČKA METODA PROTIV GUBITKA KOSE

RUŠIMO MIT – ĆELAVOST I OPADANJE KOSE MOGU SE ZAUSTAVITI.
JESTE LI ZNALI DA NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA KAŽU DA SE ČAK 85 POSTO MUŠKARACA SUOČAVA S GUBITKOM KOSE DO SVOJIH PEDESETIH GODINA, JEDAN DIO NJIH VEĆ U DVADESETIMA. Najčešće je gubitak kose genetski uvjetovana pojava koju nasljeđujemo od svojih roditelja. Drugi razlozi mogu biti uzimanje određenih lijekova, previše vitamina A, nedostatak proteina, bolest i stres… Dobra je vijest da je, ako gubitak kose nije genetski, ćelavost u većini slučajeva reverzibilna.

Pojam ćelavosti – gubitak kose ili alopecija – velik je problem u mnogih muškaraca i predstavlja značajan gubitak kose. Androgena ili androgenetska alopecija najčešća je vrsta gubitka kose. Kod muškarca se najčešće javlja između dvadesete i tridesete godine života i predstavlja problem na koji je naizgled nemoguće utjecati.

Kod žena, androgena alopecija se javlja nešto kasnije, obično u menopauzi kada dolazi do hormonalnih promjena u organizmu. Sam obrazac gubitka kose je također drugačiji od gore navedenih muških. Više je difuznog oblika, odnosno kosa se ravnomjerno stanjuje i prorjeđuje po cijelom području tjemena te rijetko vodi u potpunu ćelavost kao kod muškaraca s difuznim gubitkom kose.

Polukružno područje oko ušiju te iznad vrata u pravilu uvijek ostaje netaknuto, jer te folikule ne sadrže androgene prijemnike, a nazivamo ga „Hipokratov vijenac“.

Razlikujemo dosta vrsta ćelavosti, druga po učestalosti svakako je tzv. alopecia areata, odnosno vrsta ćelavosti kod koje kosa ubrzano nestaje, u kružnim ili ovalnim arealima, u području lica, ali i tijela! Nažalost, uzrok ove vrste ćelavosti uglavnom je nepoznat.

GUBITAK KOSE – ALOPECIJA

Alopecija ili gubitak kose nije rijetka ni kod žena. Taj hormon, iz još uvijek nepoznatih razloga,uzrokuje sužavanje folikula dlake kose, koje se s vremenom toliko suze, da kosa ne može izrasti.

O METODI

Ali, pojedini prirodni preparati, u ‘paketu’ s pravom metodom mogu uvelike potpomognuti rast kose, odnosno njeno neispadanje.  Poliklinika Ribnjak predstavlja Vam fantastičnu, inovativnu metodu. Važno je napomenuti da je to potpuno prirodna metoda koja se pokazala učinkovitom i u borbi protiv nasljedne ćelavosti. Zove se PRP metoda i predstavlja biološki način tretiranja problematičnog vlasišta, a bazira se na uporabi vlastite krvne plazme. Naime, Vaša plazma puna je tombocita i aktivnih tvari pa djeluje revitalizirajuće, potiče cirkulaciju i jača potkožni sloj gdje se nalaze folikuli.

POSTUPAK LIJEČENJA

Postupak liječenja primjenom autologne plazme, odnosno PRP metoda, zahtijeva nekoliko aplikacija u razmaku cca 3 tjedna. I u ovom slučaju koristi se biološki potencijal vašeg organizma! Za one koji nisu skloni ovoj metodi iz bilo kojeg razloga, preporučujemo – mezoterapiju vlasišta. Također se radi o injektibilnom tretmanu, ali bez primjene plazme. Visoka učinkovitost ovih metoda liječenja jamstvo su Vašeg zadovoljstva.

KONAČNO

Dakako, Poliklinika Ribnjak veliku važnost prije svakog tretmana i liječenja, poklanja pregledu i savjetovanju s liječnikom, u ovom slučaju kako bi naši stručnjaci stekli uvid u stanje vlasišta i indicirali najbolje moguće liječenje. Ponavljamo, metoda je potpuno prirodna, nema nikakvih neželjenih posljedica. Vrijedi pokušati, zar ne? Bez obzira koji bio razlog gubitka Vaše kose, obratite nam se s povjerenjem i ne zaboravite da sve brojnije statistike nisu na strani onih koji se nadaju da će vječno ostati ‘Samsoni’… Ostalo prepustite nama.

Preko 15 godina brinemo za vašu ljepotu

Poliklinika Ribnjak od svojih početaka na prvo mjesto stavlja brigu za svoje klijente. Naši djelatnici, redom vrhunski, svjetski priznati specijalisti u svojim područjima, unaprjeđuju svoja znanja i donose najnovije svjetske spoznaje kako bi vam pružili najviše standarde usluga.

Kontiunirano usavršavanje i proširenje usluga omogućuje širok spektar vrhunskih usluga na jednome mjestu.

Kontaktirajte nas putem email obrasca