Povećanje grudi

Povećanje grudi

Povećanje grudi najučestaliji je zahvat u estetskoj kirurgiji današnjice i jedan od trendova koji ne opada. Jedan je od estetskih zahvata koji u najvećoj mjeri utječe na izgled osobe, a time i na samopouzdanje.

ODABIR IMPLANTATA

Implantati se razlikuju ovisno o pojedinom proizvođaču, kao i po obliku, veličini, teksturi i materijalima. Okrugli implantat, implantat stabilnog oblika, glatki ili s teksturom, neki su od izbora. Stalne inovacije u proizvodnji implantata znače velik odabir, a najnoviju i najbolju opciju za Vas saznat ćete također u osobnom razgovoru s našim kirurgom.

Poliklinika Ribnjak predstavlja Vam potpuno novi koncept estetizacije grudi. Bilo da želite korigirati veličinu Vaših grudi, ili ih istaknuti, uz implantate najnovije generacije omogućujemo Vam prirodan izgled na kojem će vam svi pozavidjeti.

Mentor MemoryGel® implantati za grudi

Nakon desetljeća istraživanja i testiranja, MemoryGel® implantati za dojke odobreni su od strane FDA od 2006. To je važan napredak u području povećanja dojki. MemoryGel® implantati dolaze sa teksturom ili glatkom površinom i dostupni su u širokom rasponu veličina i profila kako bi odgovarali Vašem tijelu.

Zašto su odličan izbor?

Svaki implantat je ispunjen Mentorovim kohezivnim gelom koji se drži jednolično i zadržava prirodni oblik koji više podsjeća na tkivo dojke. Implantati imaju unaprijed definiran volumen kako bi se osiguralo postizanje željenih rezultata

Mentor MemoryGel® implantati za dojku dolaze u četiri opcije projekcije: Umjereni Classic, umjereni plus, visoki i ultra visoki profil koji omogućuju postizanje željenog izgleda.

Prednosti MemoryGel® implantata u odnosu na klasične implantate

MemoryGel® implantati za dojke koriste Mentorovu vlastitu kohezivnu formulaciju gela koja zadržava oblik, stvarajući dojku koja izgleda prirodno, za razliku od implantatima za grudi ispunjenih fiziološkom otopinom. Uz širok raspon dostupnih veličina, odabir pravog implantata za pacijenta je jednostavan.

ŠTO UKLJUČUJE USLUGA

U cijenu operativnog zahvata uključeno je:

  • Inicijalni pregled i konzultacija s kirurgom
  • Konzultacija s anesteziologom
  • Operaciju u općoj anesteziji
  • Potrebni lijekovi i anestezija
  • Boravak u Poliklinici Ribnjak nakon operacije
  • Prvo previjanje
  • Vađenje šavova

TEHNIKA UGRADNJE IMPLANTATA

Silikonski implantat može se ugraditi na više načina, u odnosu prema pektoralnom odnosno prsnom mišiću, pa tako govorimo o pozicioniranju istog ispod ili iznad prsnog mišića, kao i  o  tzv. dual – plane tehnici –  implantat je položen dijelom ispod mišića a dijelom  ispod žlijezde.

Pozicija implantata u odnosu na mišić može imati značajnu ulogu na izgled grudi. Ugradnjom implantata ispod mišića dobiva se dodatni meki (mišićni) sloj na implantat i utječe se na sam oblik gornjeg dijela dojke. Time se postiže prirodniji izgled grudi, posebice kod žena s jako malim grudima. Ugradnja implantata iznad prsnog mišića dobar je izbor kod žena s većim grudima pri čemu pozicija prsnog mišića neće imati značajnu ulogu.

PRIPREMA I TIJEK ZAHVATA

Kao i prije svake druge operacije, dužnost plastičnog kirurga je da kroz prvi razgovor s pacijenticom iznese sve mogućnosti operativnog zahvata, ali i da upozori na moguće komplikacije. Inicijalni pregled vrlo je detaljan. Kao i kod svakog drugog operativnog zahvata, i ovdje je bitno imati realna očekivanja. Vaš kirurg obavlja niz mjerenja anatomskih lokacija, kako bi što bolje prilagodio veličinu implantata realnom stanju.

Ukoliko ste pušač, uputiti ćemo Vas da smanjite pušenje na najmanju moguću razinu. Također, određeni lijekovi smanjuju sposobnost zgrušavanja krvi (poput Aspirina, Marivarina, Heparina i sl), te ih je potrebno prestati uzimati prije zahvata ili prilagoditi njihovu primjenu, naravno u dogovoru sa našim anesteziologom.

Operativni zahvat provodi se u općoj anesteziji.

Operacija traje 2 – 4 sata, ovisno o vrsti zahvata, nakon čega kirurški tim ostaje s pacijenticom do potpunog razbuđivanja nakon anestezije. Ukoliko je to potrebno, pacijentici ćemo preporučiti zadržavanje u Poliklinici puna 24 sata od operacije, a u redovnom slučaju svakako 6 – 8 sati. Nakon operacije postavlja se poseban grudnjak kojeg je potrebno nositi 4 do 6 tjedana.

Poliklinika Ribnjak registrirana je za obavljanje operativnih zahvata u općoj anesteziji. Tijekom cijelog razdoblja anestezije, bit ćete pod stručnim nadzorom našeg tima anesteziologa koji će pratiti sve Vaše vitalne funkcije za vrijeme te nakon operacije.

Pitanja i odgovori

Je li zahvat siguran?

Operacija povećanja grudi siguran je zahvat i jedan je od najčešćih operativnih zahvata u Poliklinici Ribnjak. No, kao i kod svake druge operacije, postoje određeni rizici. Najviši profesionalni standardi Poliklinike i Vaše pridržavanje svih uputa koje ćete dobiti od nas, osigurat će minimalnu mogućnost za komplikacije.

Problemi kao što su bol, oticanje, krvarenje, ili oni teži poput embolijskog incidenta ili infekcije mogući su, ali su zbog posebne brige i stručnosti našeg osoblja svedeni na minimum, te ako do njih i dođe, naše osoblje spremno je za rješavanje bilo kakvih komplikacija. Operacija povećanja grudi implantatima provodi se u općoj anesteziji što također nosi određeni rizik, a detalje svih rizika saznat ćete u predoperativnom razgovoru.

Mogu li raditi nakon zahvata?

Nakon operacije potrebno je mirovanje s podignutim uzglavljem kroz 3 dana, nakon čega se postepeno možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Odmah nakon operacije postavlja se tzv. augmentacijski grudnjak, koji se nosi kroz idućih 6 tjedana. Potrebno je izbjegavati vježbanje i bilo kakvu veću fizičku aktivnost gornjeg dijela tijela kroz 4 tjedna, odnosno trbuha kroz 2 tjedna. Ne preporuča se vožnja auta barem 48 sati od zahvata, a izostanak sa posla trebao bi iznositi 7-14 dana. Odstranjenje šavova slijedi otprilike 10 dana nakon zahvata.

Koje vrste implantata imate? Postoji li jamstvo i certifikat?

Poliklinika Ribnjak u svojoj ponudi koristi implantate najvećih i najpouzdanijih proizvođača implantata u svijetu!

Tipove i oblike implantata moći ćete vidjeti tijekom razgovora s kirurgom u našoj modernoj kirurškoj ambulanti. Također, saznat ćete i sve što trebate znati i što Vas zanima o tipovima i kakav različit utjecaj imaju na oblik ili osjećaj dok ćete ih nositi. Uz svaki ugrađeni implantat Poliklinika Ribnjak izdaje certifikat koji Vam osigurava porijeklo i sigurnost implantata. Također, implantati koje ugrađujemo dolaze s doživotnim jamstvom koje osigurava zadovoljstvo i kvalitetu. Stoga su problemi s implantatima (kao što je kapsularna kontraktura) svedeni na minimum.

Zašto odabrati nas?

Poliklinika Ribnjak vodi se temeljnim načelima zdravlja, ljepote i sigurnosti pacijenta. U svom radu pratimo svjetske trendove usluga, razvoj medicinske tehnologije i uvodimo inovacije. Širok spektar usluga čini nas jedinstvenom instituciju u regiji, a broj zadovoljnih pacijenata to potvrđuje.

Naš tim kirurga specijaliziran za kirurgiju tijela, osigurava da kroz višegodišnje iskustvo i međunarodnu priznatost osoblja omogućimo najbolji mogući ishod korekcije! Suradnja s najpoznatijim proizvođačima implantata u svijetu i rad s najkvalitetnijim instrumentima i materijalima osigurava poštivanje svih profesionalnih standarda i sigurnost za pacijenta.

Rezultati zahvata povećanja grudi

Preko 15 godina brinemo za vašu ljepotu

Poliklinika Ribnjak od svojih početaka na prvo mjesto stavlja brigu za svoje klijente. Naši djelatnici, redom vrhunski, svjetski priznati specijalisti u svojim područjima, unaprjeđuju svoja znanja i donose najnovije svjetske spoznaje kako bi vam pružili najviše standarde usluga.

Kontiunirano usavršavanje i proširenje usluga omogućuje širok spektar vrhunskih usluga na jednome mjestu.

Kontaktirajte nas putem email obrasca