REVIZIJSKA RINOPLASTIKA

KOREKCIJA NAKON KOREKCIJE

Radi se o zahvatu korekcije nosa, bilo koštanog ili hrskavičnog dijela, kojim se ispravlja nezadovoljavajući rezultat prethodnog operativnog tretmana. Treba istaknuti da revizije u području nosa predstavljaju jedan od najzahtjevnijih zahvata plastično-rekonstruktivne kirurgije.

Poliklinika Ribnjak Vam osigurava korekciju i najzahtijevnijih slučajeva deformacije nosa.

Revizijska rinoplastika

Tko je kandidat za revizijsku rinoplastiku

Svaki zdravi klijent koji je imao prethodnu rinoplastiku (jednu ili više) i nije zadovoljan rezultatima, potencijalan je kandidat za revizijsku rinoplastiku.
Ovaj specifičan kirurški zahvat u rukama iskusnog stručnjaka omogućuje korekciju izgleda središnjeg dijela nosa i vrška nosa, ali može poboljšati i funkciju nosnog disanja, ukoliko je to potrebno. Važno je zadržati realna očekivanja koja imaju za cilj poboljšanje, a ne savršenstvo. Značajno poboljšanje i zadovoljstvo pacijenta zahvatom cilj je revizijske rinoplastike.

Pojedinačna kandidatura mora biti ocijenjena osobno tijekom konzultacija s našim kirurgom.

Konzultacije za revizijsku rinoplastiku

Za klijente koji su zainteresirani za revizijsku rinoplastiku, sljedeći korak u procesu je klinički pregled specijalističkog tima Poliklinike Ribnjak, otorinolaringologa i plastičnog kirurga, kako bi se utvrdilo je li operacija prikladna za Vas i Vaša očekivanja. Tijekom konzultacija obavlja se detaljan pregled i razgovor, pri čemu će Vam se objasniti detalji operativnog zahvata i mogućnosti korekcije. Dobit ćete i sve ostale informacije o samom postupku i eventualnim rizicima. Naš specijalistički tim će pregledati Vašu povijest bolesti.

Postupak revizijske rinoplastike

Kada je zahvat dogovoren, slijedi pregled anesteziologa i predoperativna priprema. Zahvat se izvodi u općoj ili lokalnoj anesteziji, ovisno o lokalnom nalazu. Kod korekcije same koštane piramide nosa, dva pristupa su endonazalna ili “zatvorena” rinoplastika (svi rezovi skriveni unutar nosa) i vanjska ili “otvorena” rinoplastika (svi rezovi osim jednog malog reza u nosu).

Ponekad je dovoljno korigirati samu nosnu pregradu – septum, bez zahvata na ostalim dijelovima nosa. Ako je u pitanju korekcija vrška nosa, postoji nekoliko metoda koje omogućuju estetizaciju ovog osjetljivog dijela vašeg nosa. Operativni pristup temelji se na odluci operatera u dogovoru sa kandidatom, kako bi se osigurao najbolji mogući ishod.

Oporavak

Kao i u drugim kirurškim strukama, za oporavak je ključna poštedna tehnika operatera, neovisno o vrsti pristupa. Nakon zahvata u Poliklinici Ribnjak, klijenti odlaze kući nakon operacije u svega nekoliko sati. Početno razdoblje oporavka je otprilike jedan tjedan. Bolova praktički nema zahvaljujući poštednoj tehnici Vašeg operatera. Kroz slijedećih par tjedana, uobičajeno je lagano oticanje koje se ubrzano povlači.

Poslijeoperativno, kroz par dana se postavlja imobilizacija, moderna termalna nosna udlaga, koja štiti operirano područje! Predlažemo da klijenti uzmu slobodan tjedan s posla.
Nakon uklanjanja imobilizacije možete se gotovo odmah pojaviti u javnosti. Konačni rezultat očekuje se kroz par mjeseci, ovisno o vrsti zahvata. Za cijelo to vrijeme, kontrolni pregledi operatera osiguravaju adekvatno praćenje.

Preko 15 godina brinemo za vašu ljepotu

Poliklinika Ribnjak od svojih početaka na prvo mjesto stavlja brigu za svoje klijente. Naši djelatnici, redom vrhunski, svjetski priznati specijalisti u svojim područjima, unaprjeđuju svoja znanja i donose najnovije svjetske spoznaje kako bi vam pružili najviše standarde usluga.

Kontiunirano usavršavanje i proširenje usluga omogućuje širok spektar vrhunskih usluga na jednome mjestu.

Kontaktirajte nas putem email obrasca