RINOPLASTIKA

Kirurška korekcija nosa

Razmišljate o korekciji nosa?

U današnje vrijeme ubrzanog razvoja medicinske tehnologije i znanja, promjena izgleda Vašeg lica nije nedostižna stvar. Svakodnevno se izvodi, sigurna je, a mnogi ljudi koje susrećete na ulici, a posebno oni koje gledate na televiziji, internetu i tiskovinama, imali su neku vrstu plastično kirurškog zahvata.

Rinoplastika nije izuzetak. Opće je poznato da nos ima gotovo najveći utjecaj na izgled cijelog lica jer je smješten u sredini lica. Smanjenje nosne grbe, korekcija vrška nosa ili postizanje simetrije samo su neke od mogućnosti.

Ukoliko ste duže vrijeme nezadovoljni izgledom svog nosa, rinoplastika je razuman korak.

U definiranju „pravog“ izgleda nosa uzimaju se u obzir Vaše želje i ideje o tome kakav nos biste trebali imati, te savjeti plastičnog kirurga. Savjeti naših vrhunskih stručnjaka – kirurga od presudne su važnosti, jer njihovo višegodišnje iskustvo u rinoplastici bit će od velikog značaja u određivanju ciljeva i očekivanja. Plastični kirurg će Vam ukazati na sve nejasnoće, mogućnosti te realna očekivanja. Rezultat kirurškog zahvata nakon postavljenih kvalitetnih ciljeva zasigurno će Vas zadovoljiti.

MODERNE KIRURŠKE METODE

Naši vrhunski estetski kirurzi u korak su s najnovijim medicinskim saznanjima u području estetske i funkcionalne korekcije nosa.

To Vam omogućuje:

  • Značajno smanjenje natečenosti i podljeva
  • Ubrzano cijeljenje i oporavak
  • Rješenje za otežano disanje
  • Korekciju vrška nosa
  • Uspostavljanje simetrije nosa, a time i cijelog lica

REVIZIJSKA RINOPLASTIKA

Revizijska rinoplastika

Imali ste zahvat rinoplastike koji nije uspio ili niste zadovoljni rezultatom? U Poliklinici Ribnjak možemo napraviti takozvanu revizijsku rinoplastiku kojom možemo korigirati prethodan zahvat rinoplastike kojim niste bili zadovoljni.

O ZAHVATU RINOPLASTIKE

Korekcija nosa može se izvesti u općoj ili tzv. lokalnoj potenciranoj anesteziji. Ovisno o željama pacijenta, ali i prvenstveno medicinskoj indikaciji, donosi se odluka o vrsti anestezije. Treba napomenuti da se u većini slučajeva, kod ovog zahvata koristi opća anestezija.

Za vrijeme takve vrste anestezije pacijent nije budan, a anesteziološki tim prati sve vitalne funkcije prije, za vrijeme i nakon operacije.

Poliklinika Ribnjak registrirana je za obavljanje operativnih zahvata u općoj anesteziji. Zahvat korekcije nosa može se izvesti tzv. otvorenom ili zatvorenom metodom. Obzirom na visoko educirano osoblje bogato iskustvom, u Poliklinici Ribnjak u potpunosti postižemo željeni rezultat.

Trajanje operacije je u prosjeku 2-3 sata, a tehnika plastičnog kirurga odlučujuća je u što manjem ozljeđivanju tkiva, te shodno tome, u nastanku poslijeoperacijskih hematoma i oteklina.

Često postavljana pitanja

Što nakon rinoplastike?

Nakon obavljenog zahvata, radi postoperativnog praćenja pacijent ostaje u našim prostorima nekoliko sati. Pažljivo dozirana anestezija, omogućuje vam odlazak kući isti dan. Postavlja se unutarnja i vanjska imobilizacija nosa, u vidu tampona i kalupa! Važno je napomenuti da se tri dana nakon zahvata tamponi odstranjuju, potpuno bezbolno, brzo i učinkovito. Imobilizacija se odstranjuje 7-10 dana od operacije.

Kao i kod svakog drugog operativnog zahvata, u operiranom području javlja se otečenost, a kod korekcije nosa i manji podljev ispod očiju, koji se spontano povlače za nekoliko dana. Zbog prisutnog otoka tkiva i disanje je otežano u tom kratkom razdoblju.

Također, potrebno je izbjegavati ispuhivanje nosa koliko god je moguće, a umjesto toga savjetuje se ispiranje fiziološkom otopinom. Iako nakon operacije imate postavljenu zaštitnu imobilizaciju nosa, također je potrebno izbjegavati bilo kakav kontakt kroz slijedećih 6 – 8 tjedana, koji bi mogao dovesti do gubitka postignute korekcije.

Bol je umjerena i popušta već nakon prvog dana te se može tretirati sredstvima protiv bolova. Otečenost nosa potrajati će još mjesecima, ali se postupno povlači, i to je normalan put oporavka.

Moram li nositi zavoje nakon operacije?

Umotana glava nakon rinoplastike stvar je prošlosti. Razvoj tehnologije prati Vaše potrebe. Sada se bez srama možete pojaviti u javnosti nakon zahvata rinoplastike, jer ćete na nosu imati jednostavan kalup. Nema više zavoja i flastera.

Novi termalni kalupi estetski su vrlo prihvatljivo i diskretno rješenje za održavanje forme nosa nakon operacije.

Moram li izostati s posla nakon zahvata?

Koliko vremena trebate izostati s posla, ovisi svakako o Vašem poslu i koliko Vam je ugodno pojavljivati se u javnosti s kalupom na nosu. Ukoliko je Vaš posao sjedeći i uključuje aktivnosti bez fizičkog naprezanja, već nakon tjedan dana se možete vratiti poslu. Tijekom tog razdobljaćete imati manje modrice ili natečenost, ali ako Vam to ne smeta u radnom okruženju, nema potrebe da izostajete duže s posla.

U prvih 7 dana ćete morati nositi kalup na nosu, te do 3 dana, komad gaze zalijepljene ispod nosa. Sljedeći tjedan će Vam gotovo potpuno nestati svi znakovi natečenosti ili modrica i kako dani prolaze, moći ćete se bez straha pojavljivati u javnosti. Četiri tjedna nakon zahvata ste u potpunosti zacijelili, osim manje količine oticanja na vrhu nosa. Do godine dana, Vaš će nos poprimati suptilne promjene, no tog se ne morate bojati.

Rezultati korekcije nosa

Preko 15 godina brinemo za vašu ljepotu

Poliklinika Ribnjak od svojih početaka na prvo mjesto stavlja brigu za svoje klijente. Naši djelatnici, redom vrhunski, svjetski priznati specijalisti u svojim područjima, unaprjeđuju svoja znanja i donose najnovije svjetske spoznaje kako bi vam pružili najviše standarde usluga.

Kontiunirano usavršavanje i proširenje usluga omogućuje širok spektar vrhunskih usluga na jednome mjestu.

Kontaktirajte nas putem email obrasca